اعتماد به نفس می تواند یک حس کلی در رابطه با اعتماد به توانایی های خود برای کنترل و مدیریت زندگی باشد. یا ممکن است مربوط به اعتماد داشتن به خود در یک موقعیت خاص باشد. مثلا ممکن است شما در زمینه خاصی از تخصص خود، اعتماد به نفس بالایی داشته باشید. اما در زمینه ها و تخصص های دیگر اعتماد به نفس پایین تری داشته باشید. انجمن روانشناسی آمریکا اعتماد به نفس را اینگونه تعریف می کند:« اعتقاد به اینکه فرد قادر است با موفقیت، خواسته های یک کار را برآورده کند.»
دارا بودن سطح مناسب و سالم از اعتماد به نفس می تواند به شما کمک کند تا در زندگی شخصی و زناشویی خود و همچنین تخصص و حرفه ای که دارید، موفق باشید. تحقیقات نشان می دهد، افرادی که اعتماد به نفس بالاتری دارند، از نظر تحصیلی پیشرفت بیشتری خواهند داشت. یا در زمینه کاری خود موفق تر از دیگر همکارانشان عمل می کنند.
داشتن اعتماد به نفس همچنین می تواند به شما کمک کند تا انگیزه لازم و کافی را برای پیگیری اهداف خود داشته باشید. مثلا افزایش اعتماد به نفس یک ورزشکار می تواند به او انگیزه بدهد که بهتر و محکم تر تمرینات خود را ادامه بدهد. سطح اعتماد به نفس شما حتی بر نحوه برقراری ارتباط شما با دیگران نیز تاثیر می گذارد.
مسلما، همه افراد حداقل یکبار با کاهش اعتماد به نفس و نبود احساس خودباوری نسبت به خود رو به رو شده اند. برای افزایش اعتماد به نفس و تقویت عزت نفس راهکارهای زیادی وجود دارد که شما با تلاش و کوشش و صبر می توانید از آنها استفاده کرده و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید. به یاد داشته باشید که داشتن اعتماد به نفس در زندگی بسیار مهم است و بر تمام جنبه های زندگی از جمله اجتماعی، تحصیلی، زناشویی و فردی تاثیر خواهد گذاشت. نبود اعتماد به نفس می تواند شما را به یک فرد گوشه گیر و منزوی تبدیل کند. این گونه افراد بعد از مدتی احساساتی مانند افسردگی، ناامیدی و … را خواهند داشت.
اگر شما نیز از نبود اعتماد به نفس رنج می برید و به دنبال بالا بردن اعتماد به نفس خود هستید پس بهتر است از مشاوره فردی در این زمینه کمک بگیرید. مشاور یا روانشناس می تواند به شما کمک کند تا با استفاده از تمرینات عملی افزایش اعتماد به نفس، خود باوری و اعتماد به نفس خود را بالا برده و شما را به یک فرد موفق و با اعتماد به نفس تبدیل کند.
فردی که اعتماد به نفس دارد چگونه رفتار می کند؟
فرد با اعتماد به نفس کسی است که بر توانایی های خود اعتماد دارد و دستاوردها، تخصص و تلاش خود را تصدیق می کند. آنها تشویق کنندگان خودشان هستند، بدون اینکه نیازی به تایید شخص دیگری داشته باشند. اعتماد به نفس نه تنها به شما کمک می کند تا به دنبال فرصت های جدید باشید، بلکه باعث می شود به خودتان اعتماد بیشتری نیز داشته باشید.
آیا عدم اعتماد به نفس و خود باوری فرد قابل درمان است؟
اعتماد به نفس و عزت نفس پایین می تواند تقریباً همه جنبه های زندگی را تحت تأثیر قرار دهد. می تواند بر روابط، شغل و سلامت شما تأثیر بگذارد. اما می توانید با استفاده از راهنمایی های مشاوره سلامت روان، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. مشاور با استفاده از مراحل رفتار درمانی شناختی به شما کمک می کند تا بر خود باوری و اعتماد به نفس قابل قبولی دست یابید.
#مشاوره_خانواده #مشاوره_آویژه #بالا_بردن_اعتماد_به_نفس #افزایش_اعتماد_به_نفس #مشاوره_فردی #افزایش_خود_باوری #روانشناسی_فردی
- ۰۱/۱۰/۰۸