روانشناس من

در این وبلاگ شما می توانید مطالب مربوط به روانشناسی را مطالعه کنید

روانشناس من

در این وبلاگ شما می توانید مطالب مربوط به روانشناسی را مطالعه کنید

برای داشتن زندگی بهتر و لذت بخش تر می توانید از مطالبی که در اختیار شما قرار می دهم استفاده کنید. این مطالب در مورد زندگی زناشویی، روانشناسی خانواده و کودک و ... است که باعث درک عمیق تر مشکلات و بهبود روابط شما می شود.

  • ۰
  • ۰

مشکل با خانواده و دعواهای خانوادگی مکرر می تواند در بدترین حالت آسیب زا و در بهترین حالت ناراحت کننده یا آزاردهنده باشد. سعی کنید تا مهارت های ارتباطی و مهارت حل تعارضات را در خودتان بهبود بخشید. یاد بگیرید که چگونه با دعواهای والدین و اعضای خانواده رفتار کنید که باعث کاهش و پایان دادن به آنها شود. به یاد داشته باشید که دعواهای مکرر در خانه می تواند آسیب های شدیدی برای همه اعضای خانواده با خود به همراه داشته باشد.

 

 چگونه می توانید از دعوا در خانه دوری کرد؟

 با فاصله گرفتن، حفظ آرامش و انجام تمام تلاش خود برای احترام به افراد خانواده، شانس بیشتری برای جلوگیری از بحث های مخرب دارید. همچنین می‌توانید قبل از شروع بحث، احساسات خود را به روش‌های دیگریبه جز بحث و جدل پردازش کنید. تا موجب اختلاف نظر و دعوا نشود.

 علت دعواهای خانوادگی چیست؟

 علت دعوای زیاد خانواده می تواند در رابطه با موضوعات مختلفی مانند عشق، قدرت، آزادی، غرور، خیانت، پول و … باشد.چیزهایی مانند ظلم، دروغ، تفکرات مختلف و … می تواند باعث درگیری اعضای خانواده شود.

 

چرا اعضای خانواده با هم دعوا می کنند؟

درگیری ها و دعواهای خانوادگی طیف وسیعی از اختلافات بالقوه را در بر می گیرد. دلایل بسیار گسترده ای برای دعوای زن و شوهرها و همچنین راهکارهای زیادی نیز برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر وجود دارد که به دلیل مفصل و طولانی بودن در مقاله های بعدی به آن خواهیم پرداخت. از این رو، در این مقاله بر رایج ترین علت درگیری های خانوادگی بین اعضای خانواده و مشکل خانواده ها تمرکز می کنیم. چرا اعضای خانواده با یکدیگر دعوا می کنند؟ علت دعوای زیاد خانواده ها چیست؟ در این قسمت 7 مورد از مهم ترین و رایج ترین مسائلی که اعضای خانواده بر سر آن با هم به تعارض و کشمکش می پردازند را بیان کرده ایم. مهم ترین دلایل تعارضات خانوادگی عبارتند از:

 پول و مشکلات مالی

پول یکی از گسترده ترین دلایل دعواهای زیاد خانواده ها است. از دعوا بر سر وراثت گرفته تا اختلاف نظر در مورد اینکه چه کسی هزینه والدین سالخوره یا رویدادهای خانوادگی را پرداخت کند. اختلافات مالی خانواده در صدر فهرست علت دعوای زیاد خانواده ها قرار خواهد گرفت. اگر اعضای خانواده احساس کنند که در رابطه با مسائل مالی با آنها ناعادلانه رفتار شده است. یا خانواده نمی تواند نیازهای مالی آنها را پرداخت کند، باهم به تعارض و مشکل می خورند. پول و مشکلات مالی می تواند باعث دعوای پدر و مادر و همچنین دعوای فرزندان با پدر و مادر شود. پول اغلب با معانی و احساساتی مرتبط است که عمیقا برروی افراد تاثیر می گذارد. به همین دلیل یکی از علت های اصلی دعوای خانوادگی که می تواند باعث متلاشی شدن خانواده و یا از دست رفتن روابط سالم شود، پول است.

 مسائل مربوط به کار

امروزه، بیکاری جوانان یک معضل بزرگ برای خانواده ها به شمار می رود. این موضوع که جوانان پس از پایان تحصیلات نتوانند کار مناسب با حرفه و مهارت خود پیدا کنند یکی از دلایل ناامیدی خانواده ها است. دعوا بر سر کار نیز می تواند یکی از رایج ترین دعواهای یک خانواده باشد. همچنین مسائل مربوط به محیط کار زن و یا بیکار شدن مرد نیز می تواند باعث دعوای زیاد خانواده شود. اگر یکی از اعضای خانواده در سرکار خود روز خوبی را نداشته باشد می تواند تشنج و آشفتگی زیادی را به خانواده خود انتقال دهد. اینکه خانواده ها مسائل مربوط به کار و بیرون از منزل را نتوانند از خانواده و محیط خانه تفکیک کنند می تواند باعث دعوا و ایجاد تعارضات شود.

 تعارض مربوط به زن و شوهر

متاسفانه درگیری و تعارض بین زن و شوهر بسیار گسترش یافته است. درگیری و دعوا سر خانواده شوهر، درگیری داماد با خانواده زن و درگیری زن و شوهر با یکدیگر بسیار شایع است. بسیاری از فرزندان می گویند از دعوای پدر و مادرم خسته شدم. زن و شوهر باید ابتدا این موضوع را قبول کنند که باید ارتباطات خود را با خانواده همسر بهبود داده و آنها را به عنوان جزئی از خانواده جدید خود بعد از ازدواج، قبول کنند. سپس برای رفع مشکلات زناشویی خود می توانند از کمک مشاوره خانواده استفاده کنند. دعوای پدر و مادر می تواند ضربه و آسیب های جدی بر فرزندان وارد کند. همچنین دخالت فرزندان در دعوای والدین می تواند کار را سخت تر کند. این دخالت ها می تواند باعث گسترش بیشتر تعارضات و افزایش دعواها شود. سعی کنید هرگز فرزندان را وارد بحث ها و اختلاف نظرهای خود با همسرتان نکنید.

 درگیری بر سر وقایع خانوادگی

برخی از رویدادها و تغییرات در خانواده می تواند استرس و اضطراب ایجاد کند. برنامه ریزی یکی از اصلی ترین فاکتورها برای فرار از درگیری بر سر وقایع خانوادگی است. اما هنگامی که حتی با وجود برنامه مناسب، چیزی مطابق با برنامه پیش نرود می تواند باعث اضطراب و استرس زیادی شود. استرس مربوط به یک تغییر یا رویداد می تواند یکی از دلایل بروز مسائل و اختلافات بین افراد خانواده باشد. هرکسی در این مواقع خود و موقعیت خود را در اولویت میبیند و این شروع تعارضات در خانواده است. همچنین برخی از رویدادهای منفی و آسیب زا نیز می توانند علت دعوای زیاد در خانه باشند مانند: خیانت، فساد، اعتیاد، مشکلات اخلاقی و رفتاری اعضای خانه و …

 تعارض خواهر و برادر بر سر مراقبت از والدین سالمند

با افزایش سن والدین، خواهر و برادر معمولاً مسئول نحوه مراقبت از والدین سالخورده خود هستند. در این میان، اختلاف نظر برسر مراقبت و نگهداری از والدین بسیار زیاد است. برخی از فرزندان می گویند که باید پدرو مادر را به خانه سالمندان برد و برخی دیگر مخالف هستند. تعارض برادر و خواهر بر سر مراقبت از والدین می تواند باعث لجاجت و خشم عمیق بین خواهر و برادران شود.

 اختلاف و تعارضات بین والد ناتنی با فرزند

پذیرش فرزندخواندگی یک موضوع بسیار چالش برانگیز است. مسلما هنگامی که فرزندان با پدر یا مادر ناتنی زندگی می کنند که آنها را دوست ندارند تعارضات و دعواهای خانواده بسیار زیاد می شود. حتی فرزندان بالغ و جوان هنگامی که پدر یا مادرشان ازدواج مجدد داشته باشند بسیار درگیر اختلاف شده و هنجارشکن می شوند. اختلاف برسر والد ناتنی بسیار رایج است. از بین تعارضات و علت های دعواهای خانواده ها تعارض با والد ناتنی می تواند یکی از سخت ترین اختلافات و درگیری ها باشد که حل شدن و کاهش آن مشکل است.

 اختلاف والدین بر سر مراقبت و انضباط کودکان

مراقبت و تربیت کودکان می تواند یکی از علت های دعوای زیاد خانواده باشد. ممکن است یکی از والدین سخت گیرتر بوده و دیگری بخواهد ملایم تر با فرزند رفتار کند. فرزندان می توانند یکی از عوامل اصلی دعوای پدر و مادرها باشند. هر یک از والدین احساس می کنند که تلاش های زیادی برای فرزند انجام می دهند ولی کسی از آنها تقدیر نمی کند. اختلاف نظر بر سر تربیت و پروش کودکان می تواند باعث ایجاد تعارض و مشکلات جدی در محیط خانواده شود. پس باید هنگام برخورد با اختلاف نظرات در رابطه با تربیت کودکان سعی کنید که عادلانه و به دور از مشاجره و عصبانیت با هم مشورت کنید و بهترین تصمیم را بگیرید.

 

#مشاوره_خانواده #مشاوره_آویژه #دعوا_خانوادگی #دعوا_پدر_و_مادر #مدیریت_دعوای_خانوادگی #پایان_دادن_به_دعوا_خانوادگی #روانشناسی_خانواده

  • ۰۱/۰۹/۱۶
  • masoomeh ra

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی