نگرانی، عصبانیت، استرس، پرخاشگری، خشم، گریه های بی دلیل و … همگی ویژگی ها و خصوصیات طبیعی در دوران بارداری به شمار می روند. اگر شما نمیتوانید خشم خود را کنترل کنید و یا به شدت زود رنج شده اید اصلا نگران نباشید. اکثر زنان باردار این احساسات شما را تجربه کرده اند. فقط باید به دنبال راه حل هایی برای کاهش و یا مدیریت رفتار و گفتار خود باشید. شما نباید اجازه بدهید که عصبی شدن در دوران بارداری و حساس شدن شما در این دوران باعث شود ارتباط شما با اطرافیان مخصوصا همسرتان کمرنگ شده و یا فاصله بین شما و همسرتان ایجاد شود. سعی کنید این در دوران بارداری خلقیات و رفتارهای خود را کنترل کنید و برای همسرتان از نیازها، خواسته ها و حال جسمانی و روانی خود توضیح دهید.
آیا عصبانی بودن می تواند باعث سقط جنین شود؟
شواهد قطعی مبنی بر اینکه خشم و استرس مرتبط با آن می تواند منجر به سقط جنین شود وجود ندارد. با این وجود، کنترل خشم ممکن است به بهبود سلامت کلی جنین در دوران بارداری کمک کند.
بارداری پسر باعث می شود عصبانیت مادر بیشتر شود؟
حمل پسر باعث عصبانیت یا استرس بیشتر نمی شود. هیچ مدرک پزشکی ارتباطی بین عصبانیت مادر یا نوسانات خلقی و جنسیت جنین را ثابت نمی کند.
عصبی شدن در بارداری چه تاثیری بر جنین می گذارد؟
دکتر میریام استوپارد، نویسنده و مربی مراقبت های بهداشتی بارداری، می گوید: جنین نه تنها محرک های بیرونی بلکه احساسات مادر خود را نیز درک کرده و متوجه می شود. ناراحتی و یا عصبانیت و پرخاشگری مادر باعث آزاد شدن برخی مواد شیمیایی در جریان خون می شود. این مواد شیمیایی در عرض چند ثانیه از زمانی که مادر احساس می کند مثلا ناراحت است و یا عصبانی است، از طریق جفت به جنین منتقل می شود.
عصبانیت طولانی مدت، پرخاشگر بودن بیش از اندازه و زود رنج بودن و …. می تواند آسیب های زیادی به مادر و جنین وارد کند. تاثیرات مضر عصبانیت ها و پرخاشگری ها عبارتند از:
زایمان زودرس و قبل از 37 هفته
تولد فرزند با وزن کم
مشکلات جسمانی برای مادر مانند سر درد، درد قفسه سینه و …
افسردگی و اضطراب بیش از اندازه در دوران بارداری
مشکل در سلامت روانی کودک
مشکلات جسمانی برای نوزاد
بی قراری و گریه های طولانی مدت نوزاد بعد از تولد
مطالعات انجام شده نشان می دهد که استرس در مادر می تواند بر وضعیت جنین نیز تاثیر بگذارد. مادرانی که در دوران بارداری خود تحت استرس شدید قرار گرفته بودند، فرزندانشان نشانه هایی از تحریک پذیری و افسردگی را دارند. همچنین عصبانیت شدید و یا اضطراب زیاد در بارداری می تواند شانس به دنیا آوردن فرزند بیش فعال را دو برابر کند.
#مشاوره_خانواده #مشاوره_آویژه #مشاوره_کودک #حساس_شدن_در_بارداری #عصبی_شدن_در_بارداری #زودرنج_شدن_خانم_باردار
- ۰۱/۰۸/۱۹