اینکه شما فرزند اول خانواده هستید و یا فرزند آخر ممکن است در شخصیت و رفتار و منش شما تاثیر بگذارد. اما در نهایت این شما هستید که باید ویژگی ها و خصوصیات اخلاقی خود را بسازید و سعی کنید همیشه رفتار و کردار نیک را انتخاب کرده و به آن عادت کنید. اگر به تازگی پدر و یا مادر شده اید حواستان باشد که زیاد به فرزند خود سخت گیری نکنید. محافظه کار بودن تا حدودی نیکو است اما با گذشت زمان می تواند تاثیرات منفی را برای فرزندتان به همراه داشته باشد. سعی کنید او را درک کنید و با به دنیا آمدن خواهر و برادران دیگر از فرزند ارشد خود غافل نشوید. فرزندان شما در هر سن و جایگاهی نیاز به محبت، مهربانی و توجه بی پایان شما دارند. آنها را از خود ناامید نکنید.
اگر به تازگی بچه دار شده اید و حس شیرین پدر و یا مادر شدن را چشیده اید. اما نمی دانید که باید چگونه فرزند خود را تربیت کنید. یا فرزند دوم شما به دنیا آمده است و می خواهید تولد فرزند دوم شما کمترین آسیب را به بچه اول برساند. از یک مشاوره خانواده در این زمینه کمک بگیرید.
فرزند اول بودن چه تاثیری بر شما دارد؟
وسواس، میل به کمال، عزت نفس بالا، یا فشار برای برآورده کردن انتظارات و توقعات والدین از نشانه های رایج سندرم فرزند اول است. کودکان مبتلا به سندرم فرزند اول می توانند رهبری خوبی را از خود نشان دهند و به عنوان والدین دوم خواهر و برادر خود عمل کنند.
فرزندان اول با چه ویژگی هایی شناخته می شوند؟
آنها معمولاً مسئولیت پذیر، با اعتماد به نفس و وظیفه شناس هستند و به احتمال زیاد باورها و نگرش های والدین خود را منعکس می کنند. آنها اغلب ترجیح می دهند زمان بیشتری را با بزرگسالان و والدین خود بگذرانند. بچه های بزرگتر اغلب رهبران خوبی هستند و می توانند خانواده را مدیریت کنند.
چگونه از فرزند اول خود محافظت و حمایت کنیم؟
والدین معمولاً انتظارات بالایی از پسر یا دختر اول خود دارند. گاهی اوقات این نوع فشار و توقعات بالا می تواند در روحیه و زندگی بچه اول شما تاثیرات منفی را به جای بگذارد. در این قسمت مشاوران مرکز مشاوره آویژه 3 نکته لازم و ضروری را برای تربیت صحیح و حمایت از فرزند اول بیان کرده اند.
به فرزند اول خود اجازه بدهید که در برخی از شرایط خودش به تنهایی تصمیم بگیرد. او نباید همیشه هر آنچه که شما دوست دارید را دوست داشته باشد. شاید شما بخواهید پسرتان را در کلاس فوتبال ثبت نام کنید زیرا خودتان عاشق فوتبال هستید. اما او واقعا دلش نخواهد که فوتبال را یاد بگیرد و علاقه به ورزش های رزمی داشته باشد. برای انجام کارها به فرزندتان گزینه های مناسب را پیشنهاد بدهید و اجازه دهید او خودش به تنهایی تصمیم بگیرد که کدام گزینه را دوست دارد.
سعی کنید انتقاد پذیر باشید و نسبت به نظرات و پیشنهادات فرزندتان به درستی رفتار کنید. هرگز آنها را سرزنش نکنید و اگر از شما انتقاد منصفانه ای داشتند آن را قبول کنید. مثلا ممکن است فرزند اول به شما شکایت کند که چرا همیشه حواستان به خواهر یا برادر کوچکتر است. از این حرف فرزند خود عصبانی نشوید و به او حق بدهید. سعی کنید موضوع را در آرامش کامل حل کنید.
همیشه بر روی فرزند خود تمرکز کنید نه روی مهارت های او. سعی کنید نشان بدهید که به خود او افتخار می کنید نه به مهارت هایی که کسب کرده است. البته این موضوع که او یادگیری قوی دارد و یا شاگرد ممتاز شده است گفتنش اشکال ندارد. اما این کار که دائم او را بخاطر مهارت هایی که دارد تشویق کنید. او احساس می کند که او را بخاطر مهارت هایش دوست دارید نه خودش!
#مشاوره_کودک #مشاوره_آویژه #تربیت_فرزند_اول #روانشناسی_بچه_های_اول #ویژگی_فرزندان_اول #خصوصیات_اخلاقی_فرزند_اول #معایب_فرزند_اول
- ۰۱/۰۸/۱۱